APIen tietoturva aiheuttaa tasaisin väliajoin huolta. Kuinka turvallinen voi olla verkkopohjainen API? Liittyvätkö maailmalla uutisoidut tietoturvavuodot API-teknologiaan? Voisiko APIen tietoturvaa kehittämällä kohentaa myös muuta tietoturvaa? Muun muassa näitä asioita moni teistäkin on pohtinut. Kokosimme parhaat tietoturvakäytännöt APIen koko elinkaarelle. Lue, kuinka sinäkin voit varmistaa alusta alkaen, että APIt ovat juuri niin tietoturvallisia kuin mahdollista.
Puhutaan hetki perusteista. Mistä muodostuu APIen tietoturva?
Taustalla on ensinnäkin muutamia teknisempiä toimintatapoja. Niistä monet ovat (onneksi) yrityksissä jo aika hyvällä mallilla. Esimerkiksi lähes kaikki verkkoliikenne alkaa olla salattua eli yhteys menee HTTPS:nä. Tällaisten yhteyteen liittyvien turvatoimien jälkeen keskitytään itse palveluiden suojaamiseen. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi, että:
Näiden asioiden siis pitäisi olla jo kunnossa. Teknisiä yksityiskohtia tärkeämpi arjen näkökulma tietoturvaan on kuitenkin käyttäjien pääsy (tai pääsyn rajaaminen) palveluun. Käyttäjien pääsy eri palveluihin mahdollistetaan tai rajataan roolin ja tarpeen mukaan, eikä tietoa anneta enempää kuin on välttämätöntä. Siksi APIen tietoturvan kannalta yrityksen tulisi säännöllisesti miettiä vastauksia kysymyksiin:
Meillä Alfamella on vuosien kokemus APIen tietoturvan varmistamisesta ja kehittämisestä. Tässä muutama käytäntö, joiden avulla takaat, että palvelun tietoturva ei jää kiinni ohjelmointirajapinnasta!
Saitko varmuutta ja uskallusta hypätä API-maailmaan? Tutustu Suomen luotettavimpaan integraatioratkaisujen kehittäjään ja toimittajaan tarkemmin!
Ota myös haltuun oppaamme IT-päättäjille, josta pääset lukemaan mikropalveluarkkitehtuurista ja APIen roolista siinä. Oppaasta pääset lukemaan mm. seuraavista aiheista: